Koolid lasevad õpilastel kauem magada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja täieliku remondi läbinud Raatuse koolis on tänavu sügisel kõik uus: nii koolihoone, seinakellad kui ka tundide alguse aeg. Juba homme võtab direktor Toomas Kink koos kooliperega uue kooliaasta vastu ning esmaspäeval saavad õpilased esimesse tundi tulla pool tundi hiljem kui varasematel aastatel.
Äsja täieliku remondi läbinud Raatuse koolis on tänavu sügisel kõik uus: nii koolihoone, seinakellad kui ka tundide alguse aeg. Juba homme võtab direktor Toomas Kink koos kooliperega uue kooliaasta vastu ning esmaspäeval saavad õpilased esimesse tundi tulla pool tundi hiljem kui varasematel aastatel. Foto: Sille Annuk

Järgmisel nädalal algaval õppeaastal on mõned Tartu linna koolid otsustanud õpilaste hommikute kergendamise nimel alustada esimest tundi senisest pisut hiljem.

Nii näiteks lükatakse koolipäeva algus poole tunni võrra hilisemaks äsja põhjalikult renoveeritud hoonesse tagasi kolinud Raatuse koolis. «See oli lapsevanemate otsus – korraldasime küsitluse ja nad valisid erinevate kellaaegade seast välja 8.30,» sõnas õppeasutuse direktor Toomas Kink.

Tema sõnul oli lõplikul otsusel tundide algus hilisemaks lükata kaks peamist põhjust: laste heaolu ning hommikustest liiklusummikutest pääsemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles