Palamuse muuseumi mammutprojekt on pärast kaht aastat lõpusirgel

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade linnulennult. Detsembri alguses avatakse Palamusel uus kompleks, kuhu kuulub juba varem muuseumina kasutuses olnud kihelkonnakoolimaja (paremal) ja muuseumi külastuskeskus koos trepilavaga.
Vaade linnulennult. Detsembri alguses avatakse Palamusel uus kompleks, kuhu kuulub juba varem muuseumina kasutuses olnud kihelkonnakoolimaja (paremal) ja muuseumi külastuskeskus koos trepilavaga. Foto: Kristjan Teedema

Palamuse Oskar Lutsu kihelkonnakoolimuuseumi jaoks, mida tuntakse ka kui paika, kus «Kevade» tegelased koolipinki nühkisid, on saabunud põnevad ajad. Pisut üle kahe miljoni euro maksva koolimaja hoone renoveerimine ja täiesti uue külastuskeskuse ehitus on erinevatel põhjustel veninud, kuid asutuse direktor, entusiastlik Arne Tegelmann on kindel, et muuseum avatakse pärast pea kaks aastat kestnud puhkust taas 8. detsembril.

«Meil käis teatud perioodil hästi palju külastajaid ja me ei suutnud enam neid kõiki vastu võtta. Ka ekspositsiooni uuendamisele seadis see piirid ette,» ütles Tegelmann.

Uus hoone

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles