Baltimaad poksivad Tartus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Vaha (vasakul) treenib koos Kaupo Arroga suvisel näidistreeningul Tartus.
Kaspar Vaha (vasakul) treenib koos Kaupo Arroga suvisel näidistreeningul Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Reedel ja laupäeval peetakse Tartus Annelinna spordimajas Balti meistrivõistlused poksis. Eesti, Läti ja Leedu parimate nahkkindameeste mõõduvõtt on seekord juba neljas.

Kolm riiki korraldavad Balti meistrivõistlusi kordamööda. 2008. aastal oli esimene Ahtmes, nüüd ollakse ringiga Eestis tagasi. Tallinn jäi rahaprobleemide tõttu korralduskohana kõrvale. Tartu sai võistluspaigaks suuresti tänu kunagi poksiga tegelenud Tiit Veeberile.

«Tartus on lihtsam võistlust teha ja vanadest poksijatest ärimeestega asju ajada,» ütles meistrivõistluste peakorraldaja Ervin Kade. Tema sõnul  Taaralinnas poksientusiaste jätkub.

Poksijate paraad

Poksivõistlused avatakse pidulikult sportlaste paraadiga täna kell 17, järgnevad eelvõistlused, finaalides selgitatakse parimad laupäeval alates keskpäevast. Kohale tuleb 32 kindameest kaheksas kehakaalus alates 56 kilogrammist. Selgub ka parim poksiriik, kui matšide lõppedes punktid kokku lüüakse. Iga esikoht annab võistkonnale kolm punkti, teine kaks ja kolmas ühe punkti.

Kade sõnul oli leedukatel viimati maailmameistrivõistlustel kõva koondis, ent parimaid MM-lasi seekord Tartusse tulemas pole. Ent Leedu pidada olema nii kõva poksiriik, et ka B-koondisega on Kade väitel keeruline rinda pista.

Medalipretendendid

Eestlasedki pole papist poisid. Korraldaja loodab, et raskemates, alates 75 kg, kaaludes poksivad Eesti poisid ennast ikka parimatele kohtadele. Üks kindlaid medalipretendente on kehakaalus +91 kilo kunagine tartlane, praegu Soomes elav Põhjamaade meister Kaspar Vaha. Lisaks on favoriidiseisuses vennad Karlsonid, Ainar (–81 kg) ja Rain (–91 kg).

Kuni 75-kiloste meeste seas sihivad tippu Artjom Fjodorov ja Kaupo Arro. Viimati sai Fjodorov Eesti meistrivõistlustel Arrost jagu, ent treenerit vahetanud Arro on samuti täis tahtmist tippkoht endale saada.

Kehakaalus kuni 69 kilo on kindel medalipretendent hiljuti Valgevenes ühe turniiri võitnud Dmitri Kornilin. Väiksemates kaaludes võivad Läti-Leedu kindamehed osutuda tugevamaks.

Kahevõitlusaladel on Eesti sportlaste pärusmaaks olnud raskemad kaalud. Võtame või maadleja Heiki Nabi, judokad Indrek Pertelsoni, Martin Padari või Juhan Mettise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles