Elukaaslase last noaga löönud mees astub kohtu ette

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus hakkab lähiajal arutama kriminaalasja, mille järgi meest süüdistatakse ähvardamises ning alaealise tapmiskatses.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri koostatud süüdistuse järgi vehkis 1978. aastal sündinud Janno mullu 6. augustil Tartus Küüni tänaval asuvas ööklubis noaga korda valvanud turvameeste suunas ning ähvardas neid tappa. Mehega kaasas olnud Terjet süüdistab prokuratuur turvameeste solvamises.

Tänavu 30. aprillil pani aga Janno toime märksa rängema kuriteo. Nimelt ründas alkoholijoobes mees vastavalt süüdistusele elukaaslase alaealist poega ning lõi teda noaga.

Lapse ja mehe vahel tekkis rüselus, kus poiss sai vigastusi. Lõpuks õnnestus poisil korterist põgeneda ning kutsuda appi politsei.

Tapmiskatse eest taotles prokuratuur kohtult mehe vahistamist ning kohtu loal viibib süüdistatav kevadest saati eeluurimisvanglas. Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Toomas Liiva sõnul on süüdistatav varem viiel korral kriminaalkorras karistatud.

Kui kohtus leiab mehe süü tõendamist, võib õigusemõistja tapmiskatse eest karistada kuni 15-aastase vangistusega. Avalikku korda kaitsva isiku suhtes vägivalla kasutamise eest näeb karistusseadustik ette rahatrahvi või vabadusekaotuse.

Avalikku korda kaitsva isiku laimamine ja solvamine võib Terjele kaasa tuua rahatrahvi või kuni kaheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles