Vabatahtlikud aitavad jõel turvatunnet luua

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle Itaalia päritolu isikliku alusega käivad Luunja jõepäästjad hättasattunutel abis. Pildil vasakult Tanel Uibu, Sten Šois, Sven Šois ja Lenno Tobreluts. 
Selle Itaalia päritolu isikliku alusega käivad Luunja jõepäästjad hättasattunutel abis. Pildil vasakult Tanel Uibu, Sten Šois, Sven Šois ja Lenno Tobreluts. Foto: Kristjan Teedema

Selles, et vabatahtlikud tegutsevad päästjate ja abipolitseinikena, pole Eestis juba ammu midagi uut ega võõrast. Vähem on juttu olnud nendest, kes oma vaba aja arvelt käivad abistamas hättasattunuid jõgedel, järvedel ja merel.

Mittetulundusühingu Luunja Vabatahtlik Jõepääste liikmed ei pea paljuks täiskohaga töötamise kõrvalt näiteks aidata otsida uppunud inimest või puksiirida katkiläinud paati sadamasse.

Sven Šois ja Lenno Tobreluts puhusid ühingule elu sisse pisut üle aasta tagasi, sest nad käivad nii või naa väga tihti paadiga Emajõel, tunnevad väga hästi sealseid soppe ja sügavusi ning soovisid kuidagi oma teadmised ja harjumused kogukonna hüvanguks tööle panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles