Jõgeva vallast soovib lahkuda juba mitu küla (2)

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torma, Kõnnu, Vanamõisa, Lilastvere ja Oti tahavad ühineda Mustvee vallaga, Liikatkul ja Võidiveres arutelud käivad.
Torma, Kõnnu, Vanamõisa, Lilastvere ja Oti tahavad ühineda Mustvee vallaga, Liikatkul ja Võidiveres arutelud käivad. Foto: Graafika: Artur Kuus

Jõgevamaal on hakanud veerema iselaadne haldusterritoriaalse lahkulöömise lumepall. Pärast haldusreformi jõustumist Jõgeva valla osaks saanud Torma piirkonna elanikud pole praeguse olukorraga rahul ja soovivad lausa külade kaupa naabruses asuva Mustvee valla haldusalasse minna. Seal on nende hinnangul volikogus kogukonnad võrdsemalt esindatud.

«Mustvee vallas on Avinurme, Lohusuu, Mustvee, Kasepää ja Saare kogukonnad. Iga kant on volikogus esindatud, saab ettepanekuid teha ja need jõuavad kohale. Süsteem on kogukonnapõhiselt üles ehitatud ja toimib minu arvates väga hästi. Jõgeva vallas aga seda praegu pole,» põrutas sellise suundumuse põhjenduseks Torma kodanikuaktivist, mittetulundusühingu Tormalaste Kodupaigaühendus juhatuse liige Avo Blankin.

Kogutakse allkirju

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles