Sügisel jäävad teed ületavad konnad abita

Siim Kams
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal kevadel korraldab Eestimaa looduse fond kampaaniat «Konnad teel(t)!». Sügisel rändavad konnad kaootiliselt ning seetõttu oleks neid väga keeruline aidata.
Igal kevadel korraldab Eestimaa looduse fond kampaaniat «Konnad teel(t)!». Sügisel rändavad konnad kaootiliselt ning seetõttu oleks neid väga keeruline aidata. Foto: Sille Annuk

Eestimaa looduse fond (ELF) on igal kevadel korraldanud kampaaniat «Konnad teel(t)!», millega on aidatud tuhandeid kahepaikseid turvaliselt üle maanteede rännata. Kuigi sügisvihmad meelitavad nüüdki konni taas teedele, ei peeta paraku võimalikuks neid praegu abistada.

Bioloogi ja projekti «Konnad teel(t)!» eestvedaja Kristiina Kübarsepa sõnul pole sügisel võimalik konnade päästmist organiseerida, sest konnad rändavad sügisel väga erinevates kohtades ning eri aegadel ning nende liikumist ei saa ennustada.

Korrapäratu sügisränne

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles