Asjatundjad soovitavad alles augusti lõpus seenele sõita

Siim Kams
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusmees ja retkejuht Vahur Sepp eelistab kõige enam seenel käia Sõõru metsades. Suuremat seenesaaki ennustab ta augusti lõppu.
Loodusmees ja retkejuht Vahur Sepp eelistab kõige enam seenel käia Sõõru metsades. Suuremat seenesaaki ennustab ta augusti lõppu. Foto: Margus Ansu

Kuigi senini on seenesaak olnud nadi, kui mitte olematu, siis paari nädala pärast soovitavad seenespetsialistid korvidega metsa minna. Tartumaal laiuvates Sõõru metsades oli kukeseeni ning isegi puravikke ka juba eile.

Loodusmees ja retkejuht Vahur Sepp pole seni seenel käinud, sest seeni lihtsalt pole. Eile Tartust ligi 50 kilomeetri kaugusel endise Pala ja nüüd Peipsiääre valla Sõõru metsades käies leidis ta esimesed kukeseened.

Sepa arvates ongi praegu parim aeg seenel käia. «Mulle meeldib, kui seeni pole liiga palju ja neid peab otsima, siis ei kao ära leiurõõm ja energiat korjata jätkub kauem,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles