Hakakem sättima, õhtul saab häälepaelad taas soojaks laulda (2)

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekojaplats ootab üheslauljaid.
Raekojaplats ootab üheslauljaid. Foto: Laila Kaasik

Iga minut suurenevad numbrid EV100 veebiküljel, näidates, kui paljud inimesed terves Eestis on end interneti teel kirja pannud tänaõhtusesse Eesti rahva üleilmsesse ühendkoori.

Eestis oli kella kolme paiku päeval registreerunuid üle 11 000 inimese, nende hulgas ka poolteisttuhat lauljat välismaal.

Tartumaal on lauljaid 1300 ringis, mis on ilmselgelt liiga vähe, ja mina seda numbrit hästi uskuda ei tahaks.

Kindlasti on lauluinimesi palju-palju rohkem ning registreerinuidki võiks olla palju-palju rohkem.

Üheslaulmise laulude sõnad leiab veebist ja mobiiliäpist. Kel see äpp puudub, ajagu asi korda, tippides nutiseadme aadressribale ev100.ee/et/nutirakendus

Need, kes nutiseadmeid ei armasta, leiavad lauluvihiku väljatrükitult laupäevase Postimehe vahelt.

Kaasa lüüa võib igal pool, nii oma kodudiivanil või aias või külas oles. Või siis kella 19ks ikkagi ka Tartu raeplatsile kogunedes, kus kõik saavad telepildi vahendusel ühineda Tallinna lauluväljaku laulmisega ning tunda kodulinlastega õlg-õla tunnet.

Kell 19 algava sündmuse esimeses osas «Laulu võim» lauldakse 100 minutit järjest kõigile tuntud ja tähenduslikke laule.

Näiteks «Eesti lipp», «Isamaa armas», «Ema süda», «Maa tuleb täita lastega», «Kungla rahvas», «Kõik roosid ma kingiksin sulle», «Juba linnukesed», «Kauges külas», «Rong see sõitis», «Väikesed lapsed kõik magavad juba», Õllepruulija», «Viljandi paadimees» - kes neid laule ei teaks?! Kokku 26 pala.

Sellele järgneb teine kontsert «Sajandi sumin», kus saab kaasa laulda koos mitmete Eesti bändide ja artistidega. 

Minagi, kes ma selle uudise praegu kokku panin ja kes ma nädalavahetuse valvereporterina tööl olen, kavatsen kõik lood kas raeplatsil või arvuti taga kaasa ümiseda. Minu tänane kaasvõitleja, suvefotograaf Laila Kaasik lubas teha sedasama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles