Imekaunis pilt: kanuud tõrvikute valgel öisel Emajõel

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile oli üks neist õhtutest, mil paarikümmend inimest said osa öisest kanuusõidust, teekonda Emajõel valgustasid tõrvikud.

Kella üheksa paiku libises sõudeklubi juurest Emajõele üheksa kanuud, igas kaks sõitjat ning mõnes ka kolm, kui see kolmas oli laps. Grupi teekonda juhtis kogenud giid Indrek Haas.

Kõigepealt lükati end mõladega läbi linnaservalooduse ülesjõge kuni Kvissentalini, seal keerati ots ringi ja suunduti tagasi Tartu kesklinna. Meeleolu lõid kanuude ninna kinnitatud tõrvikud.

Joematkad.ee korraldab selliseid elamuslikke veesõite neljandat aastat. Neist võtavad osa igas vanuses inimesed, on paare, kes otsivad romantikat, aga ka lihtsalt loodushuvilisi ja puhkajaid.

Indrek Haasi sõnul on ta sel suvel tõrvikutega matku läbi viinud juba kümmekond. Ta püüab ajastada need öödele, mil välja ilmub täiskuu, praegu on küll poolkuu esimene veerand - see tähendab, et kuu kasvab iga ööga.

Eile said sõitjad nautida eriliselt tuulevaikset õhtut peegelsiledal veel, pea kohal tähisaevas.

Nelja aasta jooksul ei ole Emajõe tõrvikutega kanuumatkajatel ette tulnud ühtegi ümberminemist ega muud õnnetust. Matkalised kannavad päästeveste ja enne teele asumist instrueeritakse neid põhjalikult.

Emajõgi on rahuliku vooluga, kärestikke või muid takistusi teele ei satu ning sõit on turvaline.

Matkal näeb päikeseloojangu värve ning kuuleb õhtusi loodushääli.  Jõepeeglis peegeldub linna tuledesära ning jõe kohale võib kerkida kerge udu. See kõik pakub inimestele elamuse, mis kaua meeles püsib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles