Täna tasub ärgata vara ja uinuda hilja ning õppida loodust tundma

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunis suvehetk Tartu ülikooli botaanikaaias.
Kaunis suvehetk Tartu ülikooli botaanikaaias. Foto: Sille Annuk

18. augustil tähistatakse Eesti looduse päeva. Poolsada ettevõtmist kõikjal Eestis kutsub inimesi loodust paremini tundma õppima, seda väärtustama ja hoidma. Varajast ärkajat ootavad ees matkad, töötoad ja loodusvaatlused. 

Tartu ülikooli botaanikaaias on täna Eesti taimede päev ning juba alates kella 10st saab osaleda mängus «Tunne Eesti toidutaimi».

Kell 13 algab Tartu ülikooli botaanikaaias aga populaarteaduslik ekskursioon Eesti looduslike taimede osakonnas. Ringkäiku juhib taimeökoloogia spetsialist Elle Roosaluste. Retk annab hea ülevaate Eesti taimede mitmekesisusest ning kulgeb mööda erinevaid taimekooslusi ja kasvukohatüüpe.

Jalutuskäik koerata

Ka saab täna end kurssi viia Tartu linnaloodusega ehk võtta ette koeraring ilma koerata.

Kell 10 ootab Supilinna kiigeplatsil huvilisi retkejuht Katrin Kaldma, kes aitab Jänese matkarajal märgata elurikkust, mida muidu ei pruugigi silmata.

Uksed on avatud ka Tõravere meteoroloogiajaamas, kus kell 10, 13 ja 15 algavad ilma vaatlemist õpetavad ekskursioonid. Programm sobib nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Elistvere loomapark

Elistvere loomapargi külastuskeskus ootab Eesti looduse päeval samuti külla, et teha meisterdusi loodusest, valmistada mõni metsamaius või nautida hilisõhtust jalutuskäiku järve äärde.

Grupid alustavad tegevust kell 12, 13, 14, 16 ja 17.00. Jalutuskäik järve äärde algab kell 22 ja kestab südaööni.

Samuti organiseerib Eesti looduse fond 18. augusti ööl nahkhiire retki. Üks neist leiab aset Tartus, kus Rauno Kalda tutvustab põnevates paikades leiduvaid öiseid tiivulisi ehk nahkhiiri.

Kõikide kogunemiste puhul on hea, kui inimesed end ette registreeriksid, et grupid saaksid paraja suurusega. Täpsema info leiab Eesti looduse päeva veebilehelt www.ev100.ee/et/eesti-looduse-paev

Loodusesõpru rõõmustav päev on osa augustis aset leidvast EV100 suurest suvisest peonädalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles