Nõo motomehed püstitasid legendile monumendi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme pidulikult avatav Arseni Palu mälestusmärk seisab Karulas tema sünnitalu juures. 
Homme pidulikult avatav Arseni Palu mälestusmärk seisab Karulas tema sünnitalu juures. Foto: Michael Walch

«Juht peab tundma mitte ainult oma sõidukit ja selle juhtimise võtteid, vaid ka iseennast» - see on üks paljudest praegugi järgimist tasuvatest mõtteteradest, mis pärineb legendaarsete tsikliraamatute autori Arseni Palu sulest. Nõos tegutseva Wana-Kolga Tsiklitalli eestvedamiselk avatakse Palule tema sünnitalus mälestusmärk.

Homme kell 11 asub Valga miltaarmuuseumi juurest Karula kuplite poole teele auväärses eas tsiklite kolonn. Mootorratturite sihtpunkt on Valgamaal Karula külas paiknev Käärispalu talu, kus avatakse legendaarse motomehe ja tsikliraamatute autori Arseni Palu mälestusmärk.

Ürituse eestvedaja on Nõos juba aastaid tegutsev Wana-Kolga Tsiklitall. Selle vanatehnikahuvilisi koondava motoklubi president Jaan Sild rääkis, et idee Arseni Palu mälestust jäädvustada tekkis klubi eelmisel jõulupeol, kus visati esmalt õhku mälestussõidu idee. Sealt kasvas peagi aga välja mõte püstitada Arseni Palu sünnitallu tema mälestusmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles