Raamatukogude kiireim infootsija on tartlanna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval võistlesid Tartu linnaraamatukogus parima infootsija tiitlile raamatukogutöötajad kõikjalt Eestist. Esikoha jättis koju linnaraamatukogu personalijuht Ewa Roots.

Võistlusel «Infootsing internetist 2011» osales 50 raamatukoguhoidjat. Lõppvoorus võistles neist 10 parimat, teatas linnaraamatukogu. Lõppvoorus sai igast raamatukogust osaleda vaid üks võistleja.

Võistluse finaalis tuli kahe tunni jooksul leida internetist vastused viieteistkümnele küsimusele. Parima infootsija tiitel läks 28,5 punktiga 31-st võimalikust Ewa Rootsile Tartu linnaraamatukogust.

Teiseks jäi 27 punktiga Kersti Ernits Ülenurme raamatukogust ja 26,75 punktiga tuli kolmandaks Krista Staškevitš Pärnumaa kutsehariduskeskuse raamatukogust.

Žürii tunnustas ka neljandaks tulnud Piret Heinsaart Tallinna Keskraamatukogust.

Infootsingu võistluse korraldasid Halliki Jürma ja Ülo Treikelder Tartu linnaraamatukogust. Kuna infootsingu võistluse reglement näeb ette, et võitja raamatukogu korraldab ka järgmise võistluse, siis kogunevad parimad infootsijad ka aasta pärast Tartusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles