Tartu võõrustab Balti liiga uustulnukat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljubertsõ Triumphi mängumehed (valges) kohtumises BC Kalev/Cramo vastu.
Ljubertsõ Triumphi mängumehed (valges) kohtumises BC Kalev/Cramo vastu. Foto: Toomas Huik / Postimees

Täna õhtul kell 19 võõrustab Tartu Ülikooli korvpallimeeskond esimest korda Balti liigas kaasa löövat Venemaa meeskonda – Moskva oblastist Ljubertsõst pärit Triumphi.

Ljubertsõ Triumph on Balti liigas küll uustulnuk, ent Eesti korvpallisõpradele sugugi mitte tundmatu klubi. Paar hooaega tagasi olid ljubertsõlased EuroChallenge’i sarjas Kalev/Cramo alagrupikaaslased.

Tartlaste peatreeneri Indrek Visnapuu sõnul vahetuvad Venemaal võistkondade koosseisud nii kiiresti, et paari aasta tagusest ajast ei saa mingeid järeldusi teha.

Triumph kohtus kalevlastega Balti liiga raames ka eile ning võitis 73:69. Balti liigas on Triumph enne seda pidanud ühe kohtumise, kus tulemusega 93:80 saadi jagu Prienai Rudupisest.

Visnapuu sõnul näitab venelaste tugevust Rudupise mängust enamgi nende Euro­Chal­lenge’i võit Samara üle kahe mängu kokkuvõttes.

«Võistkond on tugev, hästi komplekteeritud,» iseloomustas Visnapuu kunagise Leedu korvpallikuulsuse Valdemaras Chomiciuse juhitavat Ljubertsõ meeskonda.

«Suures osas on Triumphis Venemaa mängijad, lisaks mõned välismaalased,» lisas ta, «igas liinis on mängumehed olemas. Tagaliinis on üks väga hea mustanahaline, samuti eesliinis kaks välismängijat.»

Tartu korvpalluritest ei tee täna kaasa Timo Eichfuss, kes poolteist nädalat tagasi trennis jalga väänas. «Timo ei saa paar nädalat kindlasti veel mängida, harjutab praegu individuaalkava alusel,» ütles Visnapuu. Ülejäänud mehed on peatreeneri sõnul rivis. Vaid Karl-Kristjan Vaab on jalaga hädas, ent tema ei kuulu Balti liiga mängus põhijõudude hulka.

Hästi on meeskonda sulandunud ameeriklane Bill Amis.

«Esialgne sulandumine läks valutult ja kiiresti,» rääkis Visnapuu. «Edasi tuleb detailsem taktikaline pool, mis võtab rohkem aega. Euroopa ja Ameerika stiilid on lihtsalt mõnevõrra erinevad. Aga Amis on intelligentne mängumees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles