Festival lisas uue tantsustuudio

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaté tantsukooli nooremad tantsijad esitasid särtsaka kava «Tüdrukud bändiproovis».
Shaté tantsukooli nooremad tantsijad esitasid särtsaka kava «Tüdrukud bändiproovis». Foto: Margus Ansu

Sombustel sügispäevadel on taas au sees tants. Selle kehakultuuriala meelelahutuslik-heategevuslik külg on vaatajate poole keeratud ülivaadatavas telesaatesarjas. Tantsu kui kunsti ja huviala edendab festival Hommik.

Eelmisel nädalal alanud nüüdistantsufestival Hommik käib põhiliselt Tallinnas, kuid on juba ulatunud ka Tartusse.

Festivali avapäeval tuli Ge­nialistide klubis vaatajate ette vabakutselise koreograafi, lavastaja ja õpetaja Renate Valme «Nii valge süda». Shaté tantsukoolis oli võimalik vaadata tantsufilmide valikut, mille on teinud islandi koreograaf, vi­suaal- ja filmikunstnik Helena Jónsdóttir.

Rohelises stuudios

Filmivaliku vaatamise eel küttis festivaliõhkkonna eriti kuumaks Shaté teise, rohelise stuudio pidulik ja mõistagi tantsurohke avamine.

Filosoofi 3 tegutseva tantsukooli esimene järk valmis möödunud aasta detsembris. Nüüdseks on lisaks sellele remonditud ja sisustatud nii teine stuudio kui ka kostüümiladu ja treenerite ruum.

Tantsukooli looja, juhataja ja peatreeneri Krõõt Kiviste sõnul toimuvad rohelises stuudios peamiselt noorema vanuserühma treeningud ja ka avatud tunnid kõigile täiskasvanud tantsuhuvilistele olenemata tantsukogemusest.

Uue stuudio seinal on Laura Arpo maaling. Ühtlasi avati filmikava vaatamise eel selle noore kunstijüngri maalide näitus «Tantsija».

«Rohelise stuudio valguslahendus on välja töötatud show-tantsu vajadusi silmas pidades,» selgitas Krõõt Kiviste. «On võimalik luua nii hubane-romantiline atmosfäär kui ka liikuva valgusega diskosaali efekt. Mõlemal stuudiol on jalgu säästva topeltvedrustusega tantsupõrand ja korralik helisüsteem.»

Üle 14 aasta Tartus tegutsenud Shaté ruumid on remonditud ja sisustatud praeguseni ainult omast taskust.

Kuu lõpul ja 1. novembril

Võistlusel «IDO Est Open 2011» saavutatud esikoht võimaldab Shaté tantsijatel sõita Torinosse võistlusele «World Dance Games». Žürii ette tuleb astuda 29. ja 31. oktoobril.

Nüüdistantsufestivali Hommik kavas tuleb Tartusse juba vaadatud filmikava ja Renate Valme loomingu kõrvale vabakutselise koreograafi, Vanemuise balletitrupi endise liikme Kaja Lindali 55-minutiline lavastus «Tagasi reaalsusesse».

Esietendus oli festivali avapäeval Kalamaja põhikoolis, Hugo Treffneri gümnaasiumis saab seda vaadata 1. novembril.

Festival Hommik
• Nüüdistantsufestival Hommik algas 20. oktoobril ja lõpeb 3. novembril.
• Noorte tantsijate loomingut saab vaadata Tallinnas, Rakveres ja Tartus.
• Hugo Treffneri gümnaasiumis tuleb 1. novembril kell 18 vaatajate ette Kaja Lindali lavastus «Tagasi reaalsusesse».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles