Selgusid kõik Tartu Ülikooli senati liikmed

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Reede õhtul lõppenud Tartu Ülikooli senati valimistel sai enim hääli bioinformaatika professor, arvutiteaduse instituudi juhataja Jaak Vilo. Kõigist hääleõiguslikest ülikooli töötajaist käis valimas pisut üle poole.

Jaak Vilole, kes kandideeris realia et naturalia valdkonnas, anti 144 häält. Teise häältesaagi sai ökoloogia ja maateaduste instituudi direktor Leho Ainsaar ning kolmanda füüsikalise keemia professor, keemia instituudi direktor Enn Lust. Ka Ainsaar ja Lust olid realia et naturalia valdkonna kandidaadid.

Realia et naturalia neljas senatisse saanud kandidaat on Maia Kivisaar. Erik Puura, Alan Tkaczyk ning Marco Kirm jäid asendusliikmeiks. Medicina valdkonnas said senatisse Priit Kaasik, Irja Lutsar, Hele Everaus ning Ruth Kalda. Asendusliikmeks jäi Margus Lember.

Humaniora valdkonnas said senatikoha Margit Sutrop, Art Leete, Birute Klaas-Lang ning Ain Riistan. Asendusliige on Anti Selart. Socialia valdkonnas oligi vaid neli kandidaati ning nad kõik on sellest johtuvalt senatis: Marju Lauristin, Jüri Allik, Raul Narits ning Toomas Haldma.

Tartu Ülikooli nelja õppe- ja teadusvaldkonna peale kokku on tulevast aastast ametisse astuvas 22-liikmelises ülikooli senatis 16 kohta – igale valdkonnale neli. Valimiseks registreeritud hääleõiguslikke inimesi oli kokku 1587 ning oma hääle andis 52,5 protsenti ehk 833 Tartu Ülikooli õppejõudu, teadustöötajat ning asutuse direktorit.

Tudengite esindajaina hakkavad senatisse kuuluma loodus- ja tehnoloogiateaduskonna doktorant Friedrich Kaasik, filosoofiateaduskonna magistrant Ingmar Jaska, arstiteaduskonna magistrant Eno-Martin Lotman, matemaatika-informaatikateaduskonna bakalaureuseastme üliõpilane Erik Raudsepp ning sotsiaal- ja haridusteaduskonna tudeng Silver Ool. Nemad valis üliõpilasesindus juba 16. oktoobril.

22. liikmena hakkab senati tööd juhtima rektor..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles