Aastaga valmis sadu pilte

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Maestro Andrus Kasemaa sai eelmisel sügisel oma ateljee ukse taha umbes tonnise rulli akvarellipaberit. Eile tõi ta oma läheneva ümmarguse sünnipäeva eel (28. oktoobril saab ta 70) aastaga valminud loomingu Vanemuise tänavas Tartu kunstimaja kolmes saalis vaatajate ette.

Õppetööst vaba, võis ta aega muretult kasutada õlipastellidega joonistamiseks. Tema poeg, näituse kujundajana tegutsenud Markus Kasemaa mõõtis väljapaneku sammudega üle, arvutas peast nelja tihedasse ritta paigutatud pildid kokku ja sai tulemuseks umbes 450. Nii et maestrol on mõttes kogunisti Tallinna hõredale kultuurikilomeetrile vastukaaluks välja panna tihe kunstikilomeeter.

Väljapanekus on muu hulgas märgata Niguliste kiriku Bernt Notke «Surmatantsu» motiive ning maailmas mitme rahva ja  usundi kasutatavat svastikat ehk haakristi. «Värvilised, lõbusad ja lillelised svastikad aitaksid lahti saada kummitavast Hitleri mustast logost,» arutles kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles