Tartu loodusmuuseumi ideekonkursi võitis töö «Mets»

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli loodusmuuseumi uuendamiseks korraldatud ideedekonkursi võitis kavand «Mets».
Tartu Ülikooli loodusmuuseumi uuendamiseks korraldatud ideedekonkursi võitis kavand «Mets». Foto: Tartu Ülikool

Tartu Ülikool korraldas oma loodusmuuseumi ekspositsiooni ja sisekujunduse uuendamiseks ideekonkursi ning täna selgusid võitjad.

Žürii valis võidutööks ideekavandi märgusõnaga «Mets» (piltidel). Teist ja kolmandat preemiat jagavad konkursitööd «Organell» ja «Tunne», vahendas ülikooli pressiesindaja Kadri Kunnus.

Loodusmuuseumi renoveerimiseks ja uuendamiseks korraldatud konkursile saabus viis tööd, millest vastavalt konkursitingimustele kuulub auhindamisele kolm. Eesmärk oli saada ideelahendus loodusmuuseumi ekspositsiooni ja õpikeskkonna kaasajastamisele, lisas Kunnus.

Uus ekspositsioon «Elurikkus ja evolutsioon» hõlmab praegu eraldi korrustel asuvaid geoloogia ja zooloogia püsinäituseid.

Tööde võrdlemisel said määravaks nende vastavus ekspositsiooni kontseptsioonile ja hoonele, uudsed lahendused ning nende teostamise võimalikkus.

Tartu Ülikooli loodusmuuseumi direktor Urmas Kõljalg leidis, et võidutöö läheneb asjatundlikult muuseumi kollektsioonide eksponeerimise vajadustele ning pakub sisukaid lahendusi loodushariduse edendamiseks.

Aastail 2011–2013 ellu viidavate tööde tulemusena saab muuseum nii moraalselt kui materiaalselt kaasajastatud püsinäituse. Samuti on hoonesse kavandatud lift erivajadustega külastajatele ning mitmekesiselt varustatud õppeklassid interaktiivsete loodushariduslike programmide pakkumiseks.

Konkursi võitjaid tunnustab ülikool 25. oktoobril kell 14 Tartu Ülikooli loodusmuuseumi zooloogia saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles