Galerii: Ligi sada paati ja laeva tervitasid puhkpillide saatel linnarahvast

Ode Maria Punamäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul toimus 13. Tartu jõeparaad, kus Emajõe äärde kogunenud tartlased said taas pillimängu saatel kohalikele laevnikele ja paadimeestele lehvitada, plaksutada ja nende sõidukeid imetleda.

Pea sada paati ja laeva kogunesid kell 18 Ropka sadamas ning olid juba poole tunni pärast kesklinnas tuhandetele tartlastele vastu lehvitamas. Nagu kombeks, vedas ettevõtmist väärikas jõelaev Pegasus, mille 60. juubelile oli tänavune pidulik paraad ka pühendatud. 

Pegasus sildus seekord Atlantise ette, mille järel liikus paraad edasi tartlastele tuttava Jõmmu juhtimisel. Lodja järel sõitsid mööda jõge ülespoole teised väiksemad ja suuremad veealused.

Jõeparaadil lõid pidulikku meeleolu rahvusvahelise puhkpillifestivali «Mürtsub pill» osalejad. Kallastel mängisid pasunakoorid Väike-Maarjast ja Siguldast ning laevadel musitseerisid Äge Brass ja Emajõe Duo.

Paraad lõppes küll kell 20 lodjakoja juures, kuid puhkpillilood kõlavad täna Emajõe ääres kella 23.30ni. 

Iga-aastane puhkpillipidu sai alguse eilse avakontserdiga ning lõpeb homme Eesti Rahva Muuseumis kuue orkestri esinemisega kell 11-16.

Tänane Emajõe festivali päev lõpeb Jaan Roose slackline'i etteaste ning Liis Lemsalu ja bändi kontserdiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles