Sukeldujad tõid paari tunniga jõest välja kümneid ostukärusid, jalgrattaid ja prügikaste (2)

Ode Maria Punamäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna leidsid Sadamateatri juures aset järjekordsed Emajõe koristamistalgud. Sukeldujad tõid paari tunniga jõest hunniku igasugust kraami.

Talgutele kogunes 40-liikmeline punt sukeldujaid ja linnaelanikest huvilisi, et Emajõge üheskoos pisut puhtamaks teha. Vaid kahe ja poole tunniga tõid talgulised veest välja 30 ostukäru, kaks jalgratast, mitu prügikasti, rehve, pudeleid ja muud pisemat kraami.

See on vaid tilk ookeanis, Emajõe põhjast võib lõputult träni välja tuua, ütles sukeldumisklubi Maremark instruktor Alo Toom.

Kümme aastat ka Raadi järve puhastamas käinud sukeldumisklubi on Emajõel talgutel teist suve järjest. Ikka samas kohas, Sadamateatri ees, sest asju, mida kaldale tuua, on põhjas niivõrd palju. Võidu sillast kaugemale Emajõkke pole sukeldujad veel jõudnud isegi piiluda.

«See on vaid tilk ookeanis, Emajõe põhjast võib lõputult träni välja tuua,» ütles sukeldumisklubi Maremark instruktor Alo Toom.

Eelmisel suvel tõid talgulised jõest välja sajakilose ankru. Sel korral piirdus saak suures osas ostukärudega. «Rimi on ju siin kohe lähedal – huvitav, kas peaks neile kärud tagasi viima?» naljatles Toom.

Sukeldujad tõid kaldale ka suure redeli, mille peale Sadamateatrist hõigati, et just see olevat neil mõned aastat tagasi ära kadunud. Üks talguline oli sukeldujatele appi tulnud just selleks, et oma ratas jõepõhjast kätte saada. Ürituse lõppedes ta sellega ka kodu poole vuras. Vaevaliselt ja kriuksuvalt, kuid siiski.

Ligi üheksa meetri sügavuses Emajões on sukeldujad näinud ka põhja läinud paate ja suuremaid laevamootori osi, kuid nende kaldale tõmbamine käis talgulistele seekord üle jõu.

Emajõe festivali raames toimunud koristustalguid korraldas sukeldumiskeskus Maremark.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles