Galerii: Tamme staadionil särasid Euroopa kuulsaimad jalgpallikarikad

Ode Maria Punamäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 14 esitleti Tamme staadionil kolme Euroopa klubijalgpalli ihaldatuimat auhinda: jalgpallifännid imetlesid ja pildistasid laual säravaid Meistrite liiga, Euroopa liiga ning UEFA Superkarika trofeesid.

Ihaldusväärsed auhinnad on Tartus UEFA ja Eesti jalgpalli liidu korraldatava karikate ringreisi raames, mis toob trofeed seitsmesse Eesti linna ja Premium liiga klubide kodumängudele. Tartust viiakse trofeed homseks Pärnusse ja seejärel juba pealinna Superkarika finaalmängule.

Karikate Tartu esitlus oli osa kell 16 algavast JK Tammeka ja Viljandi Tuleviku vahelisest liigamängust. Trofeesid sai vaadata ja nendega poseerida kaks tundi enne avavilet, samuti pääseb karikatelaua juurde pool tundi pärast mängu lõppu.

Lisaks karikate imetlemisele said huvilised panna end staadionil proovile erinevate jalgpalli harjutustega: mängida sai jalgpalligolfi, teha täpsuslööke, mõõta oma jalas peituvat löögitugevust ja kehastuda Playstationil virtuaaljalgpalluriks.

«15. augustil Tallinnas toimuva UEFA Superkarika mängu juures on oluline, et suur sündmus jõuaks võimalikult paljude Eesti inimesteni,» selgitas Eesti jalgpalli liidu peasekretär Anne Rei karikate ringreisi ellukutsumise põhjust.

Suure jalgpalli hõngu on Tartus tunda aga mujalgi kui Tamme staadionil. Nimelt avati Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis eile erinäitus Madridi Reali lähimineviku suurtest võitudest. Muuseumis saab näha nii finaalides kasutatud varustust, näiteks mängusärke ja -palle, kui ka võidetud auhindu.

Näitust võib külastada 23. augustini iga päev kell 11-19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles