Huligaanid ründavad kortermaju

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Struve 5 maja keldriruumi lõhutud aken.
Struve 5 maja keldriruumi lõhutud aken. Foto: Sille Annuk

Viimastel nädalatel on Struve ja Akadeemia tänava kortermajade elanike uni rahutu, sest pea igal öösel on keegi hoovides vandaalitsenud või midagi ära varastanud.

«Meil on siin täitsa hullumaja,» ütles Struve 5 korteriühistu esimees Viive Pukk. «Kardame juba iga ööd ja hommikut.»

Viimati tegutsesid huligaanid ööl vastu teisipäeva. Siis virutas keegi kiviga sisse majas asuva äriruumi akna. Mõni päev varem tassiti õuelt tänavale pingid ning lõigati ribadeks puulehti täis kotid, mille sisu loobiti laiali.

Möödunud nädalal kell 4 öösel püüdis majja tungida  eesti keelt kõnelnud kahekümnendates aastates mees. Majaelanikud said rahu alles pärast politsei kutsumist.

Paar päeva hiljem oli aga üks teine noormees välisuksest sisse pääsenud ning muukis ühe korteri ukse kallal. Lärmi peale trepist alla tõtanud Pukki nähes ta põgenes.

Vargused keldritest

Kaks nädalat tagasi lõhkusid vargad Struve 5 maja keldri ukse ning viisid sealt minema kalli jalgratta, tööriistu ning muudki, mis paistis väärtuslik. «Ma ei tea, mis homme tuleb. Pane või keegi valvesse,» tõdes Pukk.

Tegemist ei ole sugugi ühe maja vastu suunatud rünnakutega, varastega on hädas ka ümberkaudsed naabrid. Hiljuti tühjendati keldreid ka Struve 3 majas. Paari nädala vältel on ühe inimese autosse sisse murtud kolmel korral.

Struve tänavaga paralleelsel Akadeemia tänaval pole olukord parem. Akadeemia 1 maja seina soditi suvel värviga, septembris murti maha ja viidi minema õue sissesõitu piirav tõkkepuu, kirjeldas ühistu esimees Tiia Taevik.

Kuna maja eest on tänav korda tegemata, jookseb keldrisse vihmavesi. Et liigniiskeid keldriruume tuulutada, hoiab ühistu aknaid paokil. 9. oktoobri õhtul tungis keegi aga keldrisse ning lõikas maha elektrijuhtmed. Terve trepikoda jäi pimedaks. Ei jäänud muud üle kui paigaldada akendele trellid.

Vähe avaldusi

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli kinnitusel on politseid informeeritud vaid üksikutest juhtumitest Struve ja Akadeemia tänaval.Oktoobri vältel on näiteks teatatud sõiduki küljepeegli vargusest, kahest rattavargusest, lõhutud on lillepott ja aken. Üks ratas on omanikule ka tagastatud, lisas Peitel.

Mitme eespool kirjeldatud juhtumi kohta ei ole aga politseile avaldusi laekunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles