Enn Kunila kunstikogu näitus kogus tavatult palju vaatajaid (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kunila näituse avamisel 18. mail.
Enn Kunila näituse avamisel 18. mail. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna on Tartu kunstimuuseumis viimast päeva avatud näitus «Traditsiooni sünd. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist», mis on toonud raeplatsi viltusesse majja tavatult palju külastajaid. Näituste koordinaatori Kristlyn Liieri andmeil on väljapanekut käinud vaatamas peaaegu 8000 inimest.

«Võrreldes varasemate näitustega on «Traditsiooni sünd» väga populaarne,» ütles Kristlyn Liier.

Viimast päeva täna, 12. augustil avatud näitusel teevad kell 16 väljapaneku kuraator Eero Epner ja Enn Kunila kokkuvõtliku ekskursiooni, mis kestab paar tundi. Osalemine muuseumipiletiga.

18. mail avatud «Traditsiooni sünd», mille on kujundanud Tõnis Saadoja, esitas ühe võimaliku vaate Eesti 20. sajandi esimese poole maalikunstile, keskendudes Tartule kui toonaste arengute keskusele.

Maalide omaniku Enn Kunila sõnul on suurim väljapaneku osa sellel näitusel 16 tööd Konrad Mägi loomingust. «Selle suure kunstniku fenomen puudutab mind eesti kunstis kõige enam. Mägi töid võib nautida lõpmatult kaua,» lisas ta.

Näitusega kaasnes 245-leheküljeline kataloog ja audiogiid, mis jagab teoste kohta selgitus, ning haridusprogramm erinevatele sihtrühmadele.

Näituse kureerinud Eero Epner (vasakul) ja kujundanud Tõnis Saadoja 18. mail Tartu kunstimuuseumis, seinal Konrad Mägi maalid.
Näituse kureerinud Eero Epner (vasakul) ja kujundanud Tõnis Saadoja 18. mail Tartu kunstimuuseumis, seinal Konrad Mägi maalid. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles