Kalevipoja mail käib täna kalasupi keetmise võistlus

Ode Maria Punamäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja kala-ja feefestivali laadal on erinevalt tavapärasest rohkem kalalette.
Kalevipoja kala-ja feefestivali laadal on erinevalt tavapärasest rohkem kalalette. Foto: Sille Annuk

Täna hommikul kell 10 algab Jõgevamaal Mustvee vallas Kasepää staadionil ning laululaval Kalevipoja kala- ja veefestival, kus lisaks laadamelule võisteldakse nii kalasupi keetmises kui ka basseinist angerjate püüdmises.

«Varem on põhirõhk olnud laadal, kuid tänavu oleme lisanud ka hunniku Peipsile ja järvekaladele pühendatud õpitubasid ja rahvavõistlusi,» tutvustas festivali selle peakorraldaja Tarvo Leon.

Näiteks on seekord kavas kalasupi konkurss, kus võistlejate kohapeal keedetud suppi saavad külastajad degusteerida ning soovi korral ka osta. Päeva lõpuks selgitatakse välja kõige maitsvam leem, mis saab Kalevipoja kalasupi 2018 tiitli.

Et tegu on siiski ka veefestivaliga, on nii mõnelgi rahvavõistlusel osalejate märjaks saamine kindel.

Laudade kandmise võistlus, kus võistlejatel tuleb õla peal laudu tassides kahlata läbi vee poini ja tagasi, on pühendatud meie rahvuseeposele. «Kuna Kalevipoeg käis eepose järgi Venemaalt laudu toomas ning Jõgevamaa on ikkagi Kalevipoja kodu, siis korraldame sellise rammukatsumise võistluse,» selgitas Leon.

Osaleda ja kaasa elada saab ka basseinist kätega angerja püüdmisele.

Ühepäevasel festivalil võisteldakse ka basseinist kätega angerja püüdmises.
Ühepäevasel festivalil võisteldakse ka basseinist kätega angerja püüdmises. Foto: Mustvee Vald

Festivali raames võib kaasa lüüa ka mitmetes Peipsi töötubades, näiteks punuda korve või sibulapatse, teha puutööd ja kududa vaipa.

Päeva jooksul esinevad laadalaval Jõgevamaa kõigi kolme valla koorid ja tantsugrupid ning kell kaks annab kontserdi Lenna bändiga. Laat, võistlused ja töötoad kestavad kella viieni õhtupoolikul, lõpetuseks saab tantsu lüüa ansambli Hellad Velled saatel.

Kalevipoja kala- ja veefestivali korraldab Mustvee vald. Kõik päevased tegevused on külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles