Torma kirikus esinevad astronoomiaprofessor ja Peterburi legendaarse teatri solist

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Vasilieva ja Aleksander Tsvetkov
Irina Vasilieva ja Aleksander Tsvetkov Foto: Erakogu

Jõgevamaal Torma kirikus leiab 11. augustil kell 18 aset kontsert, kus esinevad mitmete rahvusvaheliste konkurside laureaadid Peterburi Maria teatri solist, sopran Irina Vassiljeva ning organist ja Peterburi ülikooli astronoomiakateedri professor Aleksander Tsvetkov. Kavas on Saksa ja Poola barokkmuusika.

Irina Vassiljeva on lõpetanud Peterburi Rimski-Korsakovi nimelise riikliku konservatooriumi kompositsiooni ja vokaali erialal. 1999. aastal alustas ta laulmist Maria teatri noorte lauljate akadeemia solistina. 2005. aastast on sama teatri ooperitrupi sopran, ta esineb etendustel ning annab kammermuusika ja nüüdisaegse vokaalmuusika kontserte.

Irina Vassiljeva on esinenud paljude riikide lavadel, sealhulgas Pariisi Théâtre du Châteletis ja Londoni Barbican Hallis. 2000. aastal laulis ta koos Placido Domingoga teise vaatuse Wagneri ooperist «Parsifal» Los Angelese Dorothy Hallis ja andis 2006. aastal soolokontserdi Toronto Glenn Gould Studios. Ta on teinud koostööd selliste dirigentidega nagu Valeri Gergiev, Alexander Cantor, Eugene Bushkov, Juri Bašmeti, Gary Bertini, Christopher Walander, Daniele Rustioni, Esa-Pekka Salonen. Ta on esinenud ka koos Helsingi filharmooniaorkestri ja Los Angelese sümfooniaorkestriga. Irina Vassiljeva on Verona rahvusvahelise konkursi laureaat.

Aleksander Tsvetkov lõpetas 1990. aastal Peterburi riikliku ülikooli matemaatika ja mehaanika teaduskonna ja töötab praegu sama teaduskonna astronoomiaosakonna professorina ning on rohkem kui 50 teadustöö ja metoodilise juhendi autor.

Muusikuna on Aleksander Tsvetkov väga aktiivne. Ta annab kontserte ja esineb teemakavadega Venemaal ja mujalgi. Lisaks on ta kirjutanud palju muusikaajaloolisi artikleid ajakirjas Orel ning korraldanud vanamuusika kontserte ja ka neil osalenud. 2016. aastast on ta aktiivselt tegutsenud muusikapedagoogina ning tema õpilased on rahvusvahelistel võistlustel saanud mitmeid auhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles