Armastusfilmide festivali avab suurejooneline kontsert

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel Tartuffil saab vaadata muude filmide hulgas ka mainekal Berliini filmifestivalil linastunud mängufilmi «Adam». See on lugu kuulmispuudega noormehest, keda elu just eriti ei hellita.
Tänavusel Tartuffil saab vaadata muude filmide hulgas ka mainekal Berliini filmifestivalil linastunud mängufilmi «Adam». See on lugu kuulmispuudega noormehest, keda elu just eriti ei hellita. Foto: stseen filmist

Sel aastal aset leidev armastusfilmide festival Tartuff toob 13.–18. augustini Raekoja platsil hiigelekraanile 14 filmi. Festival algab suure filmikontserdiga, millel Eesti filmide kaadrid kohtuvad ja sulanduvad koorimuusikaga. Kohale saabuvad mitmed põnevad väliskülalised, festivali ühisnimetaja on kirjandus ning seetõttu näidatakse ka Astrid Lindgreni ja Oscar Wilde’i eluloofilmi.

Eesti filmikaadritega visualiseeritud suurejoonelisel kontserdil «Põhjavaim. Eesti filmi maastikud» astub 13. augustil kell 22 Raekoja platsil lavale 400 Tartumaa lauljat, kes esitavad tuntud kodumaiseid kooripalu. «Kuidas kõlaks Eesti koorimuusika klassika, kui neid laule lauldaks metsades, mere ääres, rabades või siis Eesti filmi märgilistel maastikel ja ekraanilt tuttavates keskkondades,» arutles visuaalse osa looja ja monteerija Jaak Kilmi. «Meie eesmärk on avada laulude tähendusi filmikeele kaudu ning luua pildi ja muusika vahel uusi seoseid.»

Kontserdi muusikajuht on Küllike Joosing ja videokunstnik Alyona Movko. Ligi tunnisel kontserdil kõlab Cyrillus Kreegi, Evald Aava, Villem Kapi, Mart Saare, Gustav Ernesaksa, Veljo Tormise, Olav Ehala, Pärt Uusbergi ja teiste heliloojate muusika. Näha saab ligemale 70 linateose katkendeid, aga ka vaatajatele seni tundmatuid unenäolisi maastikke, mida ei kuvata ainult ekraanile, vaid ka ümbritsevatele hoonetele. Kontserdil osaleb 13 koori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles