Kuum ilm sulatas «Kremli ööbikute» proovis näitleja jalatsid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas proovide aegu sulanud jalatsid. 
Narvas proovide aegu sulanud jalatsid. Foto: Henry Griin

Tartu Uue Teatri proovid lavastusega «Kremli ööbikud» Narvas Kreenholmi manufaktuuris on jõudnud lõpusirgele ning lugu NSV Liidu muusikatööstusest ja selle särava tähe Jaak Joala saatusest tuleb peagi vaatajate ette, esietendus on reedel, 10. augustil. Kas proovides on ette tulnud ka tõrkeid?

Kreenholmi manufaktuuris ei ole varem midagi seesugust suuremat tehtud. «See tähendab, et puudub vastav infrastruktuur, kõik tuleb leiutada,» ütles «Kremli ööbikute» dramaturg ja Tartu Uue Teatri loominguline juht Ivar Põllu. «Aga see polnud ju uudis, me oleme selleks ülesehituseks pikalt valmistunud. Võimekate alajuhtide ja koostööpartneritega on kõik üles kerkinud probleemid lahenenud.»

Proovide aegu on olnud väga palavad ilmad. «Kreenholmi saarel, ümberringi elektrijaama turbiinidesse suunatud Narva jõe kuiv säng, mõjub see eriti kuumalt,» lisas Põllu. «Näitlejad on kenasti päevitunud, ühed saapad sulasid maapinnaga kokku puutudes ära ning ühe kostüümi narmad muutsid päikese käes kiiresti värvi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles