Luunja vald kavandab sadamasse tanklat

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunja sadamas käib ka sel suvel töö. Pikk aed on juba valmis, varsti saabub kanalisse betoonkai, mille ääres saavad alused peatuda. 
Luunja sadamas käib ka sel suvel töö. Pikk aed on juba valmis, varsti saabub kanalisse betoonkai, mille ääres saavad alused peatuda. Foto: Kristjan Teedema

Viis-kuus aastat tagasi suleti Luunja vallas Kavastus väike tankla, kust Emajõel sõitvad paadi- ja kalamehed said osta kütust. Nüüd on kaldaäärsed tanklad vaid Tartus Karlova sadamas ja Piirissaarel. See tähendab, et kui on plaanis minna jõele, tuleb kütus kanistriga kaasa võtta. Nüüd paistab veel üks lootusekiir – Luunja vald tahab oma uude sadamasse rajada ka automaattankla.

Kättesaamatu kütus

Kavastus väikest kauplust pidav Väino Kägo kinnitas, et tanklat oleks Luunjasse kindlasti vaja. «Paadimehed tulevad isegi poodi küsima, kust küll kütust saaks,» rääkis ta. «Suured tanklaketid ei taha kuuldagi sellest, et mõni väikeettevõtja kuskil tanklat pidama hakkab, ja see muudab asja keeruliseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles