Tartu toidu- ja veinifestivali külastas rekordarv inimesi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3.-5. augustini toimus Tartus järjekordne toidu- ja veinifestival.
3.-5. augustini toimus Tartus järjekordne toidu- ja veinifestival. Foto: Margus Ansu

Neljandal Tartu toidu- ja veinifestivalil osales hinnanguliselt 15 000 inimest, mis ületab eelmise aasta tulemust enam kui 5000 külastaja võrra. 

Erinevaid maitseid pakkus rahvale üle poolesaja kodumaise tootja, veinikaupmehe, hüpikrestorani ja kodukohviku, kes tulid välja ka paljude üllatavate maitseelamustega. Teist aastat järjest valiti festivaliliste abiga Tartu Maitse ja hinnatud žürii toel Tartu linna veine. 

Tartu Maitse tiitlile konkureeris tänavu kaheksa kodumaist toodet. Tiitli pälvis Natty OÜ mahe pähklivõi. Valiti ka linna veinid – punane, valge ja vahuvein. Kuue-seitsmeliikmelised žüriid valisid võiduveinid pimedegusteerimise teel. Eelkõige hinnati veini maitset, lõhna ja üldist iseloomu. Vahuveinide kategooria võitis Kiil ja Ko OÜ Cava Duc de Foix Brut Reserva, valgete veinide seast osutus võitjaks Momentin Eesti OÜ turustatav Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein, Kamptal Austria 2016, ning punastest veinidest peeti parimaks Felline Anarkos Puglia Rosso IGP 2015 (maaletooja PBI Wines OÜ). 

«Tartu ja Lõuna-Eesti kvaliteetne tooraine ja põnevad väiketootjad koguvad üha enam tuntust ning tänavuse festivali külastajarekord näitab ilmekalt, et mõnus mitmepäevane toidu- ja veinisündmus oli seni siit piirkonnast puudu,» kommenteeris Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.

Ta lisas, et korraldajatega jätkatakse tööd selle nimel, et Tartu toidu- ja veinifestivalist saaks linna ja kogu Lõuna-Eesti piirkonna mainesündmusi. 

Tartu toidu- ja veinifestivali peeti 3.–5. augustil Küüni tänaval ja parkides, see toimus neljandat aastat, teist aastat olid kaasatud ka kodukohvikud. Järgmise aasta festival on 2.–4. augustini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles