Mustvees algas vaimuliku muusika festival

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee õigeusu kirik
Mustvee õigeusu kirik Foto: Margus Ansu

Täna algas Jõgevamaal Mustvees juba kolmandat aastat järjest aset leidev vaimuliku muusika festival VM Fest Mustvee. Kuni pühapäevani kestval üritusel on seitse kontserti. Festivali avakontsert algas Mustvee kultuurikeskuse pargis täna kell 13 ja seal esineb Valgevene kirikukellade ansambel Bjarozki.

Festivali kavas on Eesti õigeusu muusika kontsert (Cyrillus Kreegi, Arvo Pärdi, Kuldar Singi ja Galina Grigorjeva teosed), vanausuliste laulud vaimulike värsside tekstidega, eesti muusika kava «Inglite pisarad» ja palju muud põnevat.

Peipsi pealinnas Mustvees asub viis kirikut: luteri, õigeusu, ainuusu, vanausu ja baptisti kirik. Festivali idee on tuua maailma tasemel muusikaesitused Mustvee pühakodadesse ning sellega ühendada eri kultuure. Igas pühakojas kõlab vastavale konfessioonile ja kultuurile lähedane muusika. Tänavune festival on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale.

Tänavustel kontsertidel esinevad näiteks Rebecca Kontus ja Taavo Remmel, ansambel Orthodox Singers, Valgevene kirikukellade ansambel, Shauliai riiklik kammerkoor Polifonija Leedust, Konevetsi mungaloostri kvartett Venemaalt ja vanausuliste laulukunsti esindajad Vladimir ja Fedor Skuntsevid (Venemaa), kes mängivad ka vanausuliste vanu pille.

Festival lõpeb 12. augustil kell 18 galakontserdiga Mustvee kultuurikeskuses, kus esinevad kõik osalejad. «Õhkkond on väga sõbralik, erinevate kirikute preestrid loevad galakontserdil ka sel aastal koos meieisapalvet. Kohalikud on kindlasti festivali hästi vastu võtnud,» ütles festivali produtsent Maria Petrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles