Tartu noortekoondis tõi Jeruusalemmast viis medalit

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu noortekoondis tõi Jeruusalemmast viis medalit.
Tartu noortekoondis tõi Jeruusalemmast viis medalit. Foto: Erakogu

Tartu noorsportlased esinesid 29. juulist kuni 3. augustini Jeruusalemmas peetud rahvusvahelistel laste mängudel edukalt. Rahvusvahelistel laste mängudel osalevad linnade, mitte riikide koondised. 

Seekordsetest mängudest võttis osa üle 1200 noorsportlase 69 linnast. Tartust oli kohal 11 noorsportlast, kes võistlesid kergejõustikus ja judos.

Tartu noorsportlased olid väga tublid ja kokku võitsid nad viis medalit. Marit Kutman tõi 100 meetri jooksus koju kuldmedali, milleks tuli tal püstitada uus isiklik rekord.   

100 meetri jooksus oli edukas ka Grette-Ly Mäesalu, kes uue isikliku rekordiga jäi napilt neljandaks. Teise, aga pronksise medali kergejõustiklastele tõi kuulitõukes isikliku rekordi täpselt 13 meetrit (5 kg kuul) tõuganud Varmo Pärnpuu, kes osales ka kõrgushüppes ning jäi seal lõppvõistlusel 8. kohale. 

Hästi võistles ka Karl August Kalamees 400 meetri jooksu A-finaalis. Kalamees saavutas kokkuvõttes neljanda koha, kolmandast kohast jäi teda lahutama vaid 16 sajandikku. Mari Mai Ruus suutis eeljooksus end võidelda 800 meetri jooksu B-finaali, kus võitis kõva võitlusliku jooksuga oma finaali ajaga 2.24,92 ja saavutas üldkokkuvõttes 9. koha.

Kuigi kaugushüppes osalenud Amanda Allas ei saanud eelvõistluses korralikult hoojooksu paika, sai temagi tubli kogemuse võrra rikkamaks ja suurvõistluste maitse suhu. 

Judos tulid medalitele kolm Tartu noort. Kaspar Gutmann ja Maria Tars võitsid hõbemedalid ning Samuel Mikk pronksmedali. Martin Ottas jäi esimesena poodiumilt välja, tulles neljandaks. Anna Liisa Nurm alistas küll oma kaalu hilisema hõbemedalisti Taiwanist, kuid pidi lõpuks leppima viienda kohaga.

Treeneril oli hea meel, et kõik judo noored said kirja vähemalt ühe matšivõidu ning näitasid, et meie tase on rahvusvaheline. Judokatele alistusid sportlased Poolast, Šveitsist, Ukrainast, Taiwanist ja Iisraelist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles