Alam-Pedja looduskaitsealal põles taas raba

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droonipilt 3. augusti õhtul põlengualast rabas.
Droonipilt 3. augusti õhtul põlengualast rabas. Foto: Päästeamet

Reede õhtul asus päästeamet Jõgevamaal Alam-Pedja looduskaitsealal taas rabapõlengut kustutama. Kõigepealt kopteriga õhust, hiljem murdsid päästjad end tulejooneni ka roomiksõidukitega.

Kustutamine jätkus laupäeval nii õhust kui ka maapinnalt. Rabapõlengu levik õnnestus õhtuks kopterilt ja maal kustutamisel piirata.

Päästeameti teatel süütas laupäeval välk raba praegusest põlengualast kaugemal. Õnneks nähti seda kopterilt ja leviv tulekahju õnnestus kiiresti kustutada.

Täna hommikul tehtud päästeameti droonipildilt on näha rabapõlengu alal suitsemas kolme suuremat kollet. Päästjad ehitavad täna põlengualale vesivarustuse ja püüavad viimaste kollete kustutamiseks neile maad pidi võimalikult lähedale pääseda. Kopter on hoolduses ja seda täna ei kaasata.

31. juulil alanud põlengus on tuli tänaseks päästeameti teatel kahjustanud raba rohkem kui 60 hektaril, ent nõnda, et põlenud alade vahel on tulest puutumata jäänud pinda. Täpsem mõõtmine seisab ees siis, kui põlengule on lõplikult piir pandud.

Täna, pühapäeva hommikul oli rabapõlengu alal suitsemas kolm suuremat kollet.
Täna, pühapäeva hommikul oli rabapõlengu alal suitsemas kolm suuremat kollet. Foto: Päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles