Piilupesa lasteaia direktor: oli mis oli, ma ei tahaks sel teemal enam filosofeerida (16)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piilupesa lasteaia aiaväraval on ka silt, mis tuletab meelde, et värav tuleb sulgeda. Siiski unustas keegi haagi lahti ja 4-aastane tütarlaps pääseski tänavale.
Piilupesa lasteaia aiaväraval on ka silt, mis tuletab meelde, et värav tuleb sulgeda. Siiski unustas keegi haagi lahti ja 4-aastane tütarlaps pääseski tänavale. Foto: Laila Kaasik

Tartu Postimees kirjutas eile juhtumist, kus Piilupesa lasteaiaõpetajad unustasid 4-aastase lapse pärast mänguaega hoovi ning laps kõndis ise koju, kust pisitüdruku ema Svetlana ta avastas. Lasteaia direktor Ly Aas tunnistas inimlikku eksimust, kuid ei soovinud selgitada, mis täpsemalt juhtus.

Täna vestles Aas lapse ema Svetlanaga, et ebameeldiv teema lahendada. «Oleme omavahel kõik selgeks rääkinud. Eks lapsevanem on ikka šokis, mina oleks ka, aga ta oli mõistev ja rahulik,» rääkis Aas. Sellest, kuidas 4-aastane laps aga välja unustati, ei soovinud Aas rääkida. «Ma hea meelega ei avalikustaks seda. Meile on oluline, et endale sai asi selgeks,» ütles Aas. «Oli mis oli, ma ei tahaks sel teemal enam filosofeerida ja arutleda,» lisas ta.

Aasa väitel oli eile lasteaias esimene tööpäev pärast suvist kollektiivpuhkust. Korraga oli kahe lasteaiaõpetaja hoole all väljas 11 last. Svetlana aga väidab, et seal eksimus tekkiski, lapsi oli tegelikult 12. «Kui lapsi esialgu enne väljaminekut kokku loeti, ei pandud kedagi ilmselt tähele,» ütles Svetlana ja selgitas, et sel põhjusel klappiski laste arv enne ja pärast õues mängimist.

Aas kinnitas, et lasteaia turvalisus vaadati üle. «Kuna meil on lasteaias praegu ka ehitajad, võisid nemad aiavärava haagi lahti unustada, samas võis seda ka mõni lapsevanem teha,» rääkis Aas. Tavaliselt on aiavärav haagis, et lapsed ei saaks õuealalt omapäi tänavale minna. «Saadan lapsevanematele kirja meeldetuletusega, et haak alati enda järel sulgeda,» ütles Aas. Kaks lasteaiaõpetajat, kes tol ajal lapsi valvasid, jäävad tööle edasi.

«Nad said ise juba paraja õppetunni ja ehmatuse, nendega on ka olukorrast räägitud,» ütles Aas. Svetlana kinnitas, et lasteaiaõpetajad vabandasid ning olukord on lahendatud. «Laps läks täna juba hea meelega lasteaeda, mul on ikka natuke hirm sees, et ehk juhtub jälle,» rääkis Svetlana, aga lisas, et ilmselt jälgitakse nüüd lasteaias lapsi palju terasemalt. 

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles