Töötaja unustas 4-aastase lapse lasteaia hoovi, kust laps kõndis üksinda koju (3)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas laps lasteaednikule kahe silma vahele jäi, on siiani selgusetu.
Kuidas laps lasteaednikule kahe silma vahele jäi, on siiani selgusetu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartlanna Svetlana (perekonnanimi toimetusele teada) sai täna lõunaajal koju jõudes halva üllatuse osaliseks, kui leidis hommikul Piilupesa lasteaeda viidud nelja-aastase tütre vastu koduust tampimas. Laps selgitas emale pisarsilmil, et õpetaja ja teised lapsed olid läinud majja, aga tema unustati õue.

«Mind nähes puhkes laps nutma ja kurtis, et teda jäeti õue, aga kõik teised läksid tuppa,» kirjeldas Svetlana olukorda. Ta lisas, et kodus olemine pole tema puhul tavaline, seega oli õnnelik juhus, et ta just tol päeval sattus töölt kodus olema. 

Svetlana rääkis, et ta ei ela küll lasteaiast kaugel ja õnneks oskas laps ise koju tulla, kuid selleks tuleb ületada tiheda liiklusega sõidutee. «Vedas, et sel teekonnal midagi ei juhtunud,» ütles Svetlana. Tüdrukul õnnestus kuidagi ka lukustatud trepikotta pääseda ning Svetlana oletas, et ehk avas mõne teise korteri elanik talle välisukse. 

Segased asjaolud

Kuigi Svetlana käis kohe ka lasteaias selgitust nõudmas, pole ta siiani saanud selget vastust, kuidas võis nelja-aastane üksipäini õue jääda ning tagatipuks lasteaia hoovist tänavale pääseda. «Lasteaiast öeldi, et nad loevad enne õue minekut ja tuppa tulekut lapsed üle, ometi oli ju üks puudu,» lisas Svetlana. Ta nentis, et kui tegu olnuks mõne lapsega, kelle kodu asub kaugemal, poleks lugu nii õnnelikult lõppenud. 

Piilupesa lasteaia direktor Ly Aas ütles, et ta pole praegu puhkuse tõttu tööl, aga lubas homme lasteaeda minna, et saada selgituskiri lasteaiaõpetajalt, kelle tõttu laps välja pääses. Kuidas sai üks nelja-aastane kahe silma vahele jääda, on siiani selgusetu. Aas kinnitas, et lapsed loetakse alati üle, kuid kuidas ei märgatud, et üks on puudu, ei osanud ka tema selgitada. Lisaks soovib Aas lapsevanemaga vestelda ja tema ees vabandada. «Kuna mind pole praegu Tartus, ei ole mul lapsevanema telefoninumbrit,» selgitas Aas põhjust, miks ta pole siiani lapsevanemaga ühendust võtnud. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles