Tartu kõrgem kunstikool tegutseb uue nimega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgem kunstikool Pallas.
Kõrgem kunstikool Pallas. Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps kinnitas juunis Tartu kõrgema kunstikooli põhimääruse muudatuse, mille alusel sai  kõrgkool hakata 1. augustist ehk oma 18. aastapäeval kandma nime kõrgem kunstikool Pallas. Seega alustavad tänavused sisseastujad septembrist õpinguid juba uue nimega kõrgkoolis.

«Tänapäeva Tartu kõrgem kunstikool on ennast kõrgkoolina nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt tõestanud ning on valmis taas kandma Eesti professionaalset kunstiharidust sümboliseerivat nime ja pakub sellele nüüdisaegset sisu,» ütles rektor Vallo Nuust.

Kõrgkooli missioon on rektori sõnul kunstihariduse kaudu arendada ühiskonnas loovust, nagu oli ka kunstiühingu Pallas 1919. aastal loodud kooli eesmärk. «Meil on kohustus mitte lasta Pallasel muutuda pelgalt ajalooliseks nähtuseks, vaid hoida seda nime ning sellega seonduvat elavana,» lisas ta.

Inglise keeles kannab kõrgkool nüüdsest nime Pallas University of Applied Sciences.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles