Tammelinna kodukohvikute päeval saab nautida piruka kõrvale haikusid ja pillimängu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammelinna kodukohvikute päev mullu.
Tammelinna kodukohvikute päev mullu. Foto: Katre Arula

Sellel pühapäeval kell 11 avavad 26 Tammelinna kodukohvikut oma väravad, et võõrustada kõiki külalisi nii Tartust kui kaugemalt. Tänavune Tammelinna kodukohvikutepäev «Tammelinna maitsed» paneb punkti Tartu linna toidu-ja veinifestivalile, mis toimub 3.-5. augustini Tartu linnas.

Tänavusel III Tammelinna kodukohvikutepäeval osaleb 26 kodukohvikut, 9 neist avavad oma uksed esimest korda, 12 kohvikut juba teist korda ning 5 kodukohvikut on osa võtnud kõigist kolmest seni toimunud päevast. 

Kodukohvikute päeval pakutakse põlvest põlve edasi antud retseptide järgi valmistatud roogi, on ka uudset lähemist. Lisaks pakuvad paljud kohvikud ka muid põnevaid lisaväärtusi või põhjuseid just nende kohvikutesse sisseastumiseks, olgu selleks siis haikude kuulamine või pillimängu nautimine. On kohvikuid kus on avatud maaligalerii, mis on just selleks päevaks üles pandud ja on kohvik, kus saab õppida ellujäämist. Mõned kohvikud annetavad oma tulu heategevuseks, näiteks osa teenitud tulust läheb vähiravifondile «Kingitud elu» ning TÜ Kliinikumi onkoloogia osakonna laste loovteraapiliste vahendite soetamiseks.

Kell 11 annavad Tamme alleel kontserdi väntorelimängijad, kes tutvustavad oma pille ning esitavad meeleolukat muusikat. 

Külastajate arvuks prognoositakse tänavu 3000-3500 külastajat. 

Tammelinna kodukohvikutepäeva kohta saab rohkem infot Facebookist: III Tammelinna kodukohvikutepäev – Tammelinna maitsed. 

Maitseküllane päev kestab Tammelinna kodukohvikutes kell 11-17. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles