Marjuline tühja korviga ei jää, aga seenele ei tasu küll kedagi saata (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kambja vallas Vana-Kuustes asuva Marjamaa talu peremees Tõnu Oks näitas aedmurakaid, mida põud kimbutab: need on osaliselt juba kuivanud, kuid mahlad veel jooksevad, sestap kannavad need ka veel marju.
Kambja vallas Vana-Kuustes asuva Marjamaa talu peremees Tõnu Oks näitas aedmurakaid, mida põud kimbutab: need on osaliselt juba kuivanud, kuid mahlad veel jooksevad, sestap kannavad need ka veel marju. Foto: Kristjan Teedema

Metsas jalutades krõbiseb talla all kuiv sammal. Vihma pole ammu tulnud ja kuigi esmaspäeva pärastlõunal oli Tartu kohal taevas potisinine, jäid taevakraanid ikka suletuks. Suur põud mõjutab kõiki: metsas on marjad küll magusad, kuid kuivuse tõttu väiksed, ja kukeseeni napib. Ka aednikel on keeruline aeg, sest vihmapuuduse tõttu on õunad, ploomid, pirnid väikesed. Kes soovib mingitki saaki saada, peab ka viljapuid kastma.

Kuum suvi on suvitajatele meelepärane, kuid talunikele valmistab põud suurt peavalu. Esmaspäeval Kambja vallas Marjamaa talus taluperemehe Tõnu Oksaga ringi jalutades tõdes ta, et tänavune suvi on olnud äärmiselt kuiv ja raske. Külmutatud aia- ja metsasaadustega tegelev talu on hädas ka seentega, sest kukeseeni metsast ei leia. Vähemalt on soe suvi pannud mustikad küll kasvama, aga veepuuduse tõttu on marjad väiksed. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles