Kambja vald alles valib uut lippu ja vappi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et Kambja vallal on sümbolid endiselt valimata, lehvib Ülenurmel vallamaja ees Eesti lipu kõrval, kus varem oli valla lipp, hoopis Euroopa Liidu lipp. 
Et Kambja vallal on sümbolid endiselt valimata, lehvib Ülenurmel vallamaja ees Eesti lipu kõrval, kus varem oli valla lipp, hoopis Euroopa Liidu lipp. Foto: Sille Annuk

Haldusreform tõi Tartu- ja Jõgevamaal endaga kaasa ühendvaldade identiteediotsingu. Mõned omavalitsused valisid enda sümbolid ühinenud valdade omade hulgast, kuid enamik valdu sai reformi järel uued lipud ja vapid. Siiski ei käinud sümboolika valimine-saamine lihtsalt ning Tartumaa ühes uues vallas pole seda siiani.

Endise Ülenurme ja Kambja valla sundliitmisel tekkinud Kambja valla vallamaja ees Ülenurmel lehvivad Eesti ja Euroopa Liidu lipp, kuna ainsana Tartumaa omavalitsustest on Kambja vallal sümbolite valimine pooleli. Vald tellis lipu ja vapi kavandid küll juba aprillis Tartu kõrgema kunstikooli meediadisaini tudengite koolitööna, kuid sümboolika kinnitamisega vallajuhid ei kiirusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles