Põllumees otsib häid inimesi, kes aitasid elumaja ohustanud tulekahjule piiri panna

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talinisu põld. Pilt on illustratiivne
Talinisu põld. Pilt on illustratiivne Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeva lõuna ajal puhkes Puhjas nisupõllul tulekahju, mis tugeva tuule tõttu levis kiiresti põllu servas asunud elamukrundini. Tänu tähelepanelikele möödasõitjatele ja abivalmis kohalikele sai tulekahju kiiresti kustutatud.

«Ma ei saanudki aru, kuidas see tulekahju alguse sai,» meenutas osaühingu Heko Põld juht Heino Kõrgeperv üleeilseid sündmusi. Tema ettevõtte kombainerid võtsid põllul vilja ning ühtäkki märkasid nad, et Tartu-Viljandi maantee poolses põlluservas puhkes tulekahju.

«Me olime selleks ajaks sealt juba vilja ära võtnud, aga tuul oli nii vali, et leegid haarasid kohe suure osa koristatud viljapõllust enda alla,» meenutas Kõrgeperv.

Et tuul oli põllu servas asuva maja suunas, jõudsid leegid üsna pea krundi servani.

OÜ Heko Põld juht Heino Kõrgeperv.
OÜ Heko Põld juht Heino Kõrgeperv. Foto: Margus Ansu

«Õnneks tulid kohalikud inimesed ja möödasõitjad meile kohe appi kustutama oma tulekustutitega, ühel mehel oli isegi veepaak ühes,» sõnas põllumees. Maja jäi tänu appi tõtanud inimeste tegutsemisele leekidest puutumata.

Tule levikule jõudsid kohalikud ja möödujad piiri panna enne, kui päästjad kohale jõudsid. «Mul polnud aega vaadata ja üle lugeda, kui palju seal rahvast kustutamas oli, aga neid oli palju ning kõik olid väga asjalikud ja kiired,» meenutas Kõrgeperv.

«Kui tuul oleks olnud teiselt poolt, siis oleks kogu enam kui kuuekümne hektari suurune viljapõld olnud lausleekides,» sõnas põllumees.

Nüüd otsib Kõrgeperv inimesi, kes tulekahju kustutada aitasid, et neid isiklikult tänada. «Kui on vaja mingit kompensatsiooni, uusi tulekustuteid või mida iganes, siis ma olen nõus andma, mida vaja,» lisas ta. «Nende heade inimeste abita oleks tuli jõudnud palju kahju teha.»

Heino Kõrgeperv ootab teda abistanud inimeste kõnesid telefonil 5091446.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles