Selgusid ülikooli senati esimesed viis liiget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse esimees Alo Lõoke.
Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse esimees Alo Lõoke. Foto: Erakogu

Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse üldkoosolek valis uuest aastast ametisse astuvasse ülikooli senatisse tosina kandidaadi seast viis üliõpilaste esindajat. Senati ülejäänud liikmete valimise põhipäev on reede, eile käis eelhääletusel 38 inimest.

Uuest aastast kehtima hakkava Tartu Ülikooli seaduse järgi on ülikoolil kaks otsustuskogu: 22-liikmeline senat ja 11-liikmeline nõukogu. Senati 16 liiget valivad TÜ õppejõud, teadustöötajad ja asutuste direktorid valdkonniti: neli realia et naturalia, neli socialia, neli medicina ja neli humaniora valdkonnas.

Viis liiget nimetab üliõpilasesindus üliõpilaste hulgast. Senatit juhib rektor.

Üliõpilaskonna esimees Alo Lõoke leidis, et kandidaatide valik oli esinduslik ning tudengite roll loodavas senatis kindlasti kasvab, kui võrrelda seda praeguse 50-liikmelise ülikooli nõukoguga, kus tudengeil on kümme esindajat.

«Senatis tuleb igal senati liikmel ennast tõestada,» lisas Lõoke. «Niisama istumisest suurt kasu ei tõuse.»

Tudengite esindajaina hakkavad senatisse kuuluma loodus- ja tehnoloogiateaduskonna doktorant Friedrich Kaasik, filosoofiateaduskonna magistrant Ingmar Jaska, arstiteaduskonna magistrant Eno-Martin Lotman, matemaatika-informaatikateaduskonna bakalaureuseastme üliõpilane Erik Raudsepp ning sotsiaal- ja haridusteaduskonna tudeng Silver Ool.

Senati ülejäänud 16 liikme valimiseks registreeritud hääleõiguslikke inimesi on nelja valdkonna peale 1587. Eelhääletada saab rektoraadi nõupidamisruumis veel täna, homme ja ülehomme kell 12–16. Reedel saab samas ajavahemikus anda oma hääle TÜ aulas. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles