Foto: kus pool see ERM siis ikkagi asub?

Elerin Eelmäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruun liiklusmärk Kvartali ja Tasku keskuse vahelisel ülekäigul peaks juhatama teed ERMini, ent suunab inimesed hoopis vastassuunda.
Pruun liiklusmärk Kvartali ja Tasku keskuse vahelisel ülekäigul peaks juhatama teed ERMini, ent suunab inimesed hoopis vastassuunda. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kesklinnas võib täheldada veidrat olukorda: Kvartali ja Tasku keskuse vahelise ülekäigu juurde on paigutatud liiklusmärk, mis peaks juhatama teed Eesti Rahva Muuseumi juurde. Tähis aga suunab inimesed hoopis vastassuunda.

Pruun liiklusmärk annab jalakäijatele justkui teada, et ERM asub parempöörde järel kolme kilomeetri kaugusel. Parempööre tuleks aga teha Turu tänavale, mis on hoopis teises suunas, kui ERMi tegelik asukoht.

Tartu linna alalise liikluskorralduse peaspetsialist Ahto Meho kinnitas, et märk ei peaks sellisel kujul liikluses olema. Viit on mõeldud sõidukitele, mis lähenevad ristmikule Turu tänavalt. Meho sõnul võis märgi valesse suunda pöörata kas tormituul või märgi vastu sõitnud kõrge auto.

Jalakäijatele selliseid märke ei paigaldatagi. Neile juhatavad teed madalamad viidad.

Meho kinnitas, et olukord vaadatakse üle ja märk üritatakse õigeks keerata. Märgi paigalduse tellis ERM, kes vastutab ka hoolduse tagamise eest.

Pruun liiklusmärk Kvartali ja Tasku keskuse vahelisel ülekäigul peaks juhatama teed ERMi juurde, ent suunab inimesed hoopis vastassuunda.
Pruun liiklusmärk Kvartali ja Tasku keskuse vahelisel ülekäigul peaks juhatama teed ERMi juurde, ent suunab inimesed hoopis vastassuunda. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles