Annelinnas peatunud tivoli tekitab kohalikes meelehärmi (5)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Postimehe toimetusele kirjutas Pika tänava elanik, keda häirib lärm, mis tuleb tivolist. Aadressi Pikk 84 haljasala on tivolituuri korraldaja Lauri Viikna sõnul aga ainus koht Tartu linnas, kuhu sai lõbustuspargi üles panna. 

Tartu Postimehele kirjutanud lugeja tõdes, et palava ilma tõttu hoiab ta aknaid lahti, kuid tivolist kostev lärm ei lase pärast tööd puhata. Tivoli on seal olnud 27. juulist ning jääb 5. augustini. Igal õhtul tõmmatakse tivolil otsad kokku kell 21.

Tuuri korraldaja Lauri Viikna nentis, et mujale ei õnnestunud neil tivolit üles sättida, kui Anne kanali lähistele. «Kui tivoli oli laululaval, ei meeldinud see supilinlastele. Lisaks olen teinud linnale juba ammu ettepaneku ehitada üks suur kommunikatsioonidega plats, nagu on Rootsis igas üle 5000 elanikuga asulas. Seal korraldatakse nii tivolit, tsirkust ja laatasid, talvel tehakse sinna ka liuväli,» rääkis Viikna.

Ta lisas, et tivolile pole keegi kaebust esitanud ning mürataset mõõdeti ja see on vastab normidele. Ka linnavalitsusele pole lärmi tõttu keegi Viikna väitel kaevanud.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles