Video: Tartu linna idapoolne ümbersõidutee on valmis

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusjärgus idaringtee.
Ehitusjärgus idaringtee. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu viimaste aastakümnete suurim tee-ehitusobjekt, linna idapoolne ümbersõidutee on valmis. Ümbersõiduvõimaluste tutvustamiseks valmis Idaringtee hiljuti valminud kolmandast ehitusalast ka video.

Linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pooli sõnul valmis Idaringtee kolmas ehitusala lepingujärgseks tähtajaks - 18. juuliks. «Liiklusele avasime kolmanda ehitusala juba eelmise aasta detsembris, sest enamik töid said selleks ajaks valmis ning tee sai talveks liiklusele avada,» rääkis Pool. Selle aasta  kevadel sai teelõik pealmise asfaldikihi, tehti markeerimistööd, paigaldati klaasist müratõkked viaduktidele, korrastati ja haljastati  tee keskel olevad haljassaared ja teepeenrad ning paigaldati istepingid. 

Tartu idapoolse ümbersõidu kolmas ehitusala on 1,56 km pikkune teelõik Lammi tänava liiklusringist Räpina maanteeni. Lisaks uuele teelõigule ehitati tööde käigus osaliselt ümber ka Mõisavahe ja Nõlvaku tänav ning Soojuse tee.

Luunja valda suunduvale Soojuse teele rajati eritasandiline liiklussõlm ning ehitatud on kaks kergliikluse viadukti, mis võimaldavad jalakäijail ja rattureil ohutult ringteed ületada. 

Tartu idapoolse ringtee kolmanda ehitusala ehitas AS TREF, projekti koostas Toner-Projekt OÜ ja omaniku järelevalvet tegi AS Taalri Varahaldus. Kolmanda ehitusala kogumaksumuseks kujunes 6,9 miljonit eurot. Idapoolse ümbersõidutee kolmanda etapi ehitus algas 2017. aasta jaanuaris. 

Idaringtee 1. ehitusala, mis kulgeb Postimaja liiklussõlmest Tartu vanglani, avati 2013. aastal ja 2. ehitusala, uus tee Tartu vangla juurest Lammi tänavani koos Ihaste sillaga, valmis 2015. aastal. 

Kolme ehitusala kogupikkus on 6,5 kilomeetrit ning kogumaksumus on 51,9 miljonit eurot, millest 85 protsenti rahastas Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond ja 15 protsenti Tartu linn. 

Idapoolne ümbersõidutee ühendab omavahel kaks riigimaanteed: Tallinn-Tartu-Luhamaa ja Tartu-Räpina-Koidula maantee, mis vähendab transiitliiklust linna teistel tänavatel. Samuti võimaldab Idaringtee kiiremaid linnaosade vahelisi liikumisi: Ropka ja Annelinna vaheline teepikkus vähenes umbes 3 km võrra ning enamikul osal uuest ringteest on lubatud sõidukiirus 70 km/h. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles