Tartus algasid sügisesed tudengipäevad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu sügispäevade hommikuvõimlemine.
Tartu sügispäevade hommikuvõimlemine. Foto: Erki-Heiki Meerits/www.studentdays.ee

Juba kell 6.30, ajal mil paljud linlased alles unenägudemaal, kõlas Tartu tudengite ühiselamute ees äratus. Et sügispäevade nädalaks korralik hoog sisse saada, kutsuti tudengeid hommikuvõimlemisele. Ning et äratus oleks ikka täielik, suunduti seejärel seitsmekraadisesse Emajõkke ujuma.

Täna, 17. oktoobril stardipaugu saanud Tartu sügispäevad pakuvad tudengitele ja tartlastele nädalajagu meelelahutust, teadust ja virgutust, teatasid festivali korraldajad. Tudengid tulid juba avaüritusega kenasti kaasa ning varahommikusel virgutusvõimlemisel osales 120 inimest.

«Ülikooli Kultuuriklubi on selleks sügiseks kokku pannud programmi, kust leiab meelepärast igaüks,» ütles sügispäevade projektijuht Kaisa Lutter. Tema sõnutsi on sügissemester jõudnud keskpaika ning meel ja vaim vajavad turgutust eelseisvaks karmiks eksamisessiooniks.

Varahommikul alanud festivali avapäev kulmineerub õhtul suure avakontserdiga Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis, kus muu hulgas tulevad tudengeid tervitama rektorid ja linnapea.

Päeva vältel saavad huvilised muu hulgas osaleda doonoripäeval, autovedamises, erinevatel seminaridel ning legendaarsel mälumänguvõistlusel «Mälukas».

Kogu ürituse kava saab jälgida Tartu sügispäevade veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles