Lõuna-Eesti jõustruktuuride ühisõppusel õhiti Tartus auto

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kella ühe paiku päeval tuli Tartust Võru tänavalt ärev teade. Balti kaitsekolledži kõrvale on pargitud auto, milles võib olla pomm.

Peagi saabus politsei. Patrullid suunasid inimesed ohtlikust paigast eemale. Seejärel saabusid demineerijad.

Pikalt uuriti pommiroboti abil autot ning purustati viimaks masina tagumine küljeklaas. Kuna selgus, et ohtlikku lõhkekeha ei ole võimalik liigutada ega linnast välja transportida, õhati auto koos põrgumasinaga.

Tegelikult ei lastud autot siiski õhku. Veekahuriga matkiti lõhkekeha purustamist, millega kaasnes ka päris vali pauk. Reaalsetes oludes tähendanuks see paljude linlaste evakueerimist. Ühtegi hingelist poleks tohtinud linna jääda plahvatuspaigast kuni 400 meetri kauguseni.

Selline oli vaid üks tänase suurõppuse käigus läbi mängitud stsenaariumitest. Õppusega, mis leidis aset paljudes Lõuna-Eesti erinevates paikades, olid seotud kõik Lõuna-Eestis paiknevaid sõjaväeüksused, samuti politsei ja päästeamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles