Kaitseväe ühendatud õppeasutused korraldavad Tartus patrullharjutuse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe ühendatud õppeasutusete õppehoone Tartus.
Kaitseväe ühendatud õppeasutusete õppehoone Tartus. Foto: Sille Annuk / Postimees

2. ja 3. augustil korraldavad kaitseväe ühendatud õppeasutused kaitseväe taktikaharjutuse, mille ajal patrullivad KVÜÕA kõrgema sõjakooli kadetid Tartu linnas.

2. augustil patrullivad kadetid Jaamamõisa linnaosas kell 10–16. Kasutatakse vähesel määral matkevahendeid – paukpadruneid ja suitsugranaate –, seda tehes järgitakse ohutustehnilisi eeskirju ega seata ohtu linnakodanike tervist ega vara. Eravaldustesse ega ruumidesse ei siseneta.

3. augustil kell 10–14 patrullivad kõrgema sõjakooli kadetid Tartu avaturul.  Matkevahendeid ei kasutata. KVÜÕA korrastab pärast patrullharjutust kasutatud alad.

Harjutusel osaleb ligi 50 tegevväelast, kes kannavad lahingvarustust, sealhulgas ka relva.

Kaitseväe ühendatud õppeasutused on Eesti ainus riigikaitsekõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere ja allohvitsere kaitseväele ning kaitseliidule. KVÜÕA kõrgema sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles