Ligi viis miljonit eurot läheb innovatsiooniks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Teaduspark
Tartu Teaduspark Foto: Sille Annuk.

Tartu Ülikooli ja Tartu Teaduspargi osalusega projektid Technet_nano ja Science Link said ühtekokku 4,9 miljonit eurot selleks, et aidata luua ettevõtetele innovatsiooni soosiv keskkond.

Peale Tartu ülikooli ja teaduspargi kuuluvad projektipartnerite ringi uurimiskeskused, ettevõtlust ja innovatsiooni edendavad organisatsioonid ning juhtivad ülikoolid (näiteks Rootsi kuninglik tehnikakõrgkool, Kieli ülikool, Taani tehnikaülikool).

TÜ füüsikainstituudi direktori Marco Kirmi sõnul loovad projektid Eesti ettevõtjatele võimaluse saada osa Läänemere piirkonna rikkalikust teadustaristust.

«Selleks on eelkõige puhaste ruumide (täiesti tolmuvabade, kontrollitud osakeste arvuga ruumide – toim) kasutamine, aga ka võimalus kasutada tippaparatuuri suurtes uurimiskeskustes koostöös meie teadlastega,» ütles Kirm.

Ka Tartu Teaduspargis valmib selle aasta lõpuks Nanolab, mille ruumid tagavad vajaliku keskkonna nanomaterjalide uurimiseks ja valmistamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles