Jäätisevabrikutes käib tootmine mühinal

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik jäätist.
Valik jäätist. Foto: Kristina Herodes

Et tänavu algas soe suvi juba mais ning kestab veelgi, siis on jäätisemüüjatel harukordselt hea hooaeg. Tihti juhtub, et poelettidel jäätisevalikut napib ning tuleb võtta seda, mis veel alles jäänud. 

Jäätisevabriku Premia juhatuse esimees Aivar Aus märkis, et praegu läheb jäätist tootvatel ettevõtetel isegi liiga hästi ja nii head hooaega ta isegi ei mäleta. 

«Juba mais käis meeletu tootmine. Võrreldes eelmise aastaga tegime 40 protsenti rohkem jäätisi,» märkis Aus. Ta lisas, et suure tõenäosusega toodetakse tänavu kuni 35 protsenti rohkem jäätisi kui mullu. 

Premia juhatuse esimees Aivar Aus.
Premia juhatuse esimees Aivar Aus. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Aus kinnitas, et samasugune olukord on ka Lätis ja Leedus, kus jäätise tootmine käib mühinal. «Kunagi varem pole me nii palju jäätisi tootnud ega müünud,» rõõmustas ta. 

Kuid palav suvi tekitab jäätisemüüjatele ka peavalu. Mõnel pool ütleb üles tehnika ning kõrvetav päike sulatab jäätised üles ka jäätiseputkades. «Oluline on jälgida, et päikesevari oleks hästi pandud ja jäätised otsese päikese eest kaitstud,» õpetas Aus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles