Euroopa mükoloogide ühing valis Erast Parmasto oma auliikmeks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erast Parmasto
Erast Parmasto Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi vanemteadur mükoloog Erast Parmasto valiti 19.- 23. septembril Kreekas toimunud XVI Euroopa mükoloogide kongressil Euroopa mükoloogide ühingu auliikmeks, tunnustades sellega tema ülisuurt ja väga pikaajalist panust Euroopa seeneteadusesse.

Parmasto üheks oluliseks panuseks seeneteadusse on kindlasti tema kaasosalusel publitseeritud molekulaarsetel tunnustel põhinev kõigi seente uus süsteem, mis leiab järjest enam tunnustust kogu maailmas, vahendas maaülikooli pressiesindaja.

See 2007. aastal ajakirjas Mycological Research avaldatud artikkel on jätkuvalt üks Eesti
Maaülikooli enim tsiteeritud artikleid ja oli aastaid juhtiva mükoloogilise ajakirja enim allalaaditud kirjatükke.

«Tunnustus on austus kogu Eesti Maaülikooli seeneteadlaste tööle, mitte ainult mulle,» sõnas mükoloog Erast Parmasto ise.

Teadlase tähtsus Eesti seeneteaduses on silmapaistev. Muu hulgas korraldas ta 1989. aastal Eestis X Euroopa mükoloogide kongressi, mis kujunes sellest osavõtjatele meeldejäävaks ka seetõttu, et samal ajal toimus Balti kett. Kongressist võttis toona osa 245 inimest 20 riigist.

Parmasto on uurinud seente liigiteket, fülogeneesi, ökoloogiat, süstemaatikat ning publitseerinud hulgaliselt teaduskirjutisi erinevates väljaannetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles