Karlova vilistlased koguvad allkirju

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova gümnaasium. Kooli ees istuvad eelmisel õppeaastal seal studeerinud  vahetusõpilased Johanna Ganglbauer Austriast ja Freda Müller Saksamaalt.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
Karlova gümnaasium. Kooli ees istuvad eelmisel õppeaastal seal studeerinud vahetusõpilased Johanna Ganglbauer Austriast ja Freda Müller Saksamaalt. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Margus Ansu

Karlova gümnaasiumi vilistlased algatasid internetis Petitsioon.ee lehel allkirjade kogumise, et toetada sellega kooli jätkamist gümnaasiumina. Eile õhtuks oli toetust avaldanud juba ligi 400 inimest.

Tartu linnavalitsusel on plaanis koolivõrgu ümberkorraldamise käigus lõpetada järgmisest sügisest vastuvõtt Karlova gümnaasiumi ja kunstigümnaasiumi 10. klassi, et muuta need mõne aastaga põhikoolideks.

Petitsiooni loonud ja oma nime esimesena kirja pannud vilistlane Merit Loog ütles, et juba mõnda aega on eri seltskondades räägitud, et keegi peaks midagi ette võtma, ning see allkirjade kogumine ongi nende arutluste otsene tulemus.

Koorid kannatavad

Loog rääkis, et Karlova gümnaasiumi säilitamise soov pole vaid emotsionaalne. Tema sõnul on kool kogu Eestis täiesti ainulaadne koorimuusika kallaku tõttu ning sinna tuleb seetõttu õppima noori mitte ainult oma piirkonnast, vaid kõikjalt Tartust ja ka mujalt Lõuna-Eestist.

Kui kaob gümnaasiumiosa, kaovad ka noored lauljad, kes on praegu näiteks Tartu Poistekoori või Kurekella ansambli aluseks.

25. oktoobril läheb kooli juhatus linnavalitsuse jutule ning Loogi sõnul loodavad palvekirjale alla kirjutanud, et nende toetusest on abi ning linnavalitsus mõistab kooli praegusel kujul säilitamise vajalikkust.

Hääli koguneb

Lootust annab näiteks Läänemaal sulgemisohus olnud Metsküla kooli käekäik: Lihula vallavalitsus otsustas selle tänu allkirjade kogumisele alles jätta.

Karlova gümnaasiumi direktor Undel Kokk ei osanud arvata, kas allkirjade kogumisest ka kasu võiks olla. «Ei ole ju teada, kui kindel on otsustajate otsus,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles